https://www.artimus.se/whocaresinsweden/sv/whocaresinsweden.php

Kvälls-bio. Jag har länge undrat hur dessa mediciner fungerar i det långa loppet. Finns mycket lärorika videos av läkare och dylikt på tuben som bekräftar hur man successivt förlorar sin empati-känsla.

Även när man samtalar med personer som äter eller har ätit dessa mediciner så hör man ofta att det som känns bra är att man blir likgiltig. Man slutar att bry sig på samma sätt.

Googlade runt lite och hamnade på den här intressanta bloggen, som tipsade om tre dokumentärer:

http://www.motvallsbloggen.alba.nu/?p=12741

Mycket intressant indeed.

”Överhuvudtaget verkar just missnöje vara bra att medicinera bort med SSRI, som omvittnat av många, tar bort medkänsla/empati och insikten om verklighetens beskaffenhet och som gör att många människor som äter sådana preparat inte bryr sig, inte oroar sig för något. Vad kan vara bättre för makten i ett samhälle som försämrar människornas levnadsvillkor än en medicin som gör att de inte bryr sig? Den biologiska ingenjörskonsten firar bara fler och fler triumfer. För alla människor som drabbas och för samhället som helhet är denna verkan av SSRI däremot rent förödande. Dels för att människor inte protesterar när makten förtrycker dem allt mer, dels för alla anhöriga som drabbas hårt när deras nära och kära börjar personlighetsförändras och till slut, i vissa fall, blir omöjliga att ha med att göra. Jo jag har sett ett antal av dessa fall och det är lika dystert varje gång. Men läkarna har ju sina diagnoser att ta till, så nu har de här människorna blivit ”bipolära”. En del av dem har inte ens börjat äta SSRI för att de lidit av någon psykisk åkomma utan för helt andra rent kroppsliga åkommor, som urinvägsinfektion ex.”

Annonser