IMG_5112.JPG

Det har uppfunnits lite nya ord från godhets-narcissisternas sida på sistone. Vi ska gå igenom ett par stycken och försöka förstå deras innebörd och varför de används.

”Vithetsnorm”(inte ens telefonen kände igen ordet):

De säger: ”En norm som medför att det ses som positivt, eftersträvansvärt och normalt att vara vit. Vithet är i sig är egentligen inte en hudfärg utan en maktposition. Att samhället präglas av en vithetsnorm innebär att personer som är vita har sociala, ekonomiska och politiska privilegier. Vithet är dock ett begrepp som kan användas för att peka [..]”

Vad de egentligen menar: Att vita ska hålla käften pga att de har utvecklade samhällen och för att de har levt bra en längre tid. Att de ska skämmas över sina kulturer och värderingar. Pga att man inte orkar prestera i livet så drar man istället ner de som har kämpat till en fråga om färg. Fascinerande hur färg helt plötsligt spelar en roll:)

”Rätt värdegrund”:

De säger: ”individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan könen, solidaritet mellan människor”

Vad de egentligen menar: Tyck som oss eller försvinn. Det handlar absolut inte om vad det ser ut som. Utan snarare handlar det om att baka in ämnen som de inte kan försvara eller vinna i fina ord och meningar. På så sätt om någon får för sig att opponera sig emot deras vansinne så kan de alltid peka på dessa fina ord och samtidigt tysta oliktänkande. Allt medan de själva känner sig som goda och bättre människor.

”White-tears” eller ”white woman’s tears”:

De säger: ”Skapats för att beskriva vad som händer när vissa typer av vita människor antingen klagar på en obefintlig rasism, orättvisa eller upprörda över en mörk persons framgång på bekostnad av en vit person.”

Vad de egentligen menar: Att vita tårar räknas inte. De är priviligierade och har haft det så bra så länge, att de nu måste hålla käften och svälja lidandet. Denna termen hörde jag ofta i invandrar/vänster-grupper på Facebook som svar på våldtäkter mot etniskt svenskar. Att offrens tårar inte räknades, att de inte skulle tas på allvar och sluta gnälla.

”White-guilt”

Vad de säger: ”Att alla vita bär en omedveten skuld för allt ont som hänt och händer i världen”.

Vad de egentligen menar: ”Att vita idag bär på någon sorts kollektiv vit skuld som innebär att de är skyldiga alla övriga färger och länder gentjänster i all oändlighet. Samma skuldkänslan som man idag håller svenskarnas sinne som gisslan med. Därför ser Sverige ut som det gör idag, känslobaserad politik.

”Mansplaining”:

Vad de säger: ”Ordet mansplaining innebär att förklara något för någon på ett överlägset och/eller förminskande sätt. Det är oftast män som gör sig skyldiga till detta beteende.”

Vad de egentligen menar: När vänsterns kvinnor inte längre kan vinna ett argument så använder man ännu en sorts härskarteknik för att kväva debatten.

Detta var bara ett axplock av vad det är för nya ”begåvade” ord och uttryck som håller på att förpesta det svenska språket.

2016, det tröga och okunniga narcissist året!

Annonser