När jag väl tittar på tv så har jag en kanal som verkligen fångar mitt kräsna intresse. Det är ”investigation discovery”. Den tar upp olika mord, seriemördare, historiska brott, brott som ingen glömmer, hur polisen jobbar, olika symptomer och destruktiva drag m.m. Brotten de tar upp är magstarka och mycket skrämmande att sån här ondska ens finns bland oss. Ämnen täcker den mänskliga psykologin och hur vi beter oss. Ett av mina personliga intressen, men även för att försöka förstå hur vissa individer fungerar.

Igår var det ett program som hette ”Who on earth did I marry”. Gårdagens program handlade om en libanesisk tjej som bodde i USA som tvingades att gifta sig med en mycket äldre man. Hon ville inte och som extremt många i vår arabiska kvinnoförtrycks kultur så hade hon inget val. Killen var ingenjör och hade status, så hennes föräldrar sa bestämt ja. Mannen brydde sig inte om att kvinnan vägrade, han visste att hon inte hade något val.

Så de gifte sig, fick två barn, kvinnan begärde efter många år en skilsmässa och ville stå på sig för barnens skull. Så vad gör då mannen? Tar barnen och drar till Libanon som inte lämnar ut sina egna och speciellt inte om mannen är drabbad. Tänk då på att Libanon betraktas som ett av arabvärldens modernaste länder gällande kvinnosyn.

Kvinnans värld rasar samma i ett par år, tills hon lyckas hitta en förening som är specialiserade på att*hör och häpna* på att kidnappa tillbaks barn som har drabbats av liknande situationer. En äldre dam och kvinna som har detta som heltidsjobb, eldsjälar utan dess like.

Se denna gripande videon på 20 min. Den berör och kanske sätter den ett korn i huvudet på alla naiva tröga svenskar som tycks tro att överföring av våra kulturer utan resurser, struktur el integration, hit till Sverige, är en bra idé..

PS: Efter några avsnitt så ser man ett mönster till hur dessa kvinnor kunde fastna för sånt skräp. Kvinnorna kommer ofta från hem där de har sin roll. Så egentligen överförs kopplet från pappan till den nya ”ägaren”, nämligen mannen. Därefter trycker männen på samma punkter som pappan redan hade värmt upp. Kvinnan föds in i ett mentalt fängelse, där hennes uppfattning av detta är att det är det rätta livet att leva. Hon vet inget bättre. Genom att hålla hennes självkänsla på minus, så får mannen total kontroll över kvinnan. För skulle kvinnan komma till insikt om hur svag mannen egentligen är och vilken makt kvinnan egentligen har, så kommer mannen att förvandlas till ett litet barn. Männen vet om detta.

Annonser