Ett disciplin-system är precis vad dagens ungdomar i förorten behöver. Om man tänker efter så kändes 18-åriga ungdomar lite mer vuxna när man hade högre krav på att alla skulle göra lumpen. Där finns liksom ingen bro mellan övergången av vilsna barn till ansvarsfulla vuxna längre. Det blir ett enormt gap istället, där media/ideologier och Hollywood fostrar barnen. Deras framtid blir en suktan efter brudar, vapen, våld och ytligt MTV trams.

Det var ju den bron som lumpen byggde under oss. Man bröt ner oss och man byggde upp oss. Vi lärde oss att vara disciplinerade, klara oss själva, följa regler och tillsägelser, vara punktliga, lojala och respektfulla.

Även som straff skulle man skickat iväg dessa ungdomar till ett disciplin fängelse. Eller varför inte göra som i serien ”beyond scared straight”, där man tar en yngre gängmedlem/kriminell och slänger in dem med motståndar-lagets äldre, som berättar varför de yngre inte ska hit och vad som kan hända.

Ett perfekt system, då de som en gång svek samhället får en chans att fostra den nya generationen till att göra ett bättre val.

Inte som idag, där man stämplar allt från förorten som misslyckade offer och de i förorten tar emot det med glädje. Gör låtar om hur coolt det är att växa upp där och påminna alla om hur nedtryckt man är. Utan att kämpa el ens ta sig tiden till att bemöta livets motgångar.

Där invandrare i media desperat försöker att beskylla Sverige och svenskarna för sin egen nya destruktiva val av livsstil. Men även genom musik försöker div artister göra sig ett namn på att sprida Hollywood dynga till ungdomarna som hetsas igång ännu mer till att för evigt finna sig i förorts/offer rollen.

Se klippet:)

Annonser