Det finns ett ganska stort bekymmer som jag ser växa explosionsartat idag. Det är vad jag kallar för fotbollslags-teorin. En form av att älska sin fiendes fiende.

Jag ser det från båda hållen. Människor som hatar muslimer, som hoppar på Israels extremism. Människor som hatar judar som hoppar på arabisk/muslimsk extremism. Även bland kurder, turkar, ryssar, shia, sunni osv går det att hitta denna teori. Även folk som är trötta på mångkultur faller snabbt i denna fällan.

Som att hålla på sitt favorit-lag under en fotbollsmatch. Tillåt mig att förklara för er vad som händer när man följer denna falska form av kärlek.

Det första är att man slutar att bry sig om det andra lagets oskyldiga offer. Man slutar känna empati just för att det laget tillhör den religion/nationalitet som man avskyr.

Man blundar för sitt egna lags vansinne och försöker ursäkta det med helt banala ursäkter. Man får ett tunnelseende liknande tänk, där man slutar att reagera på sitt lags fel och samtidigt blunda för andra lagets rätt.

Det dör människor, oskyldiga, framförallt barn på båda sidor. Genom att välja lag som är grundat på en falsk form av kärlek, som i sin tur är grundat på ett rent förakt, som är kopplat till ologisk generalisering. Så bidrar ni bara mer till vansinnet, ni spottar bensin på en redan svårsläckt eld.

Vill ni uppmuntra fred och samspel mellan människor så måste ni sluta välja lag i konflikter som inte ens berör Sverige. Ni ska stå i mitten och fördömma all form av människofientliga ideologier och nationer. Där är brytpunkten för att få se en bättre värld.

Jag var med en stolt Palestinier och en aktiv sådan. Tills en dag jag insåg att jag själv valde lag. 90% av oss på båda sidor bär på ett inprogrammerat hat sen barnsben. Tar du tio shia, sunni, judar el whatever och frågar om varför de ogillar x?Så kommer ni att få höra samma viktlösa svar som gått på repeat sen många år tillbaks. Konflikter under en tid då vi inte ens existerade. Vill man bryta den cirkeln så måste man sluta göda konflikterna, samt att sluta välja lag.

Se även upp för skribenter från olika nationer el förtryckar regimer. De spär på sin personliga vendetta genom svenska kanaler. De förklär det ofta med ämnen som tilltalar svenskarna.

Sverige har redan tillräckligt med problem för att hålla på och trigga igång andras. Det leder till krig, det leder till flyktingar och det lider till att även ni här drabbas.

Enighet är svaret på alla problemen idag. Men makteliten och media håller oss splittrade, för då kan de bedriva sin egen politiska finansiella agenda i lugn och ro.

En värmande video, som jag hoppas att vi får uppleva på riktigt varje dag över hela världen.

 

Annonser