image

Under resans gång gällande samhällsfrågor och politiskt intresse för Sverige och världen. Så har man odlat fram ett slags sjätte sinne för människor generellt, offline som online. Man ser ofta ett mönster, samma mönster om och om igen.

Det har gått så långt att jag brukar leka en gissningslek grundat på det människor säger el ibland hur de ser ut. Jag brukar gissa mig fram till resten av deras åsikter efter att ha sett en kommentar från personen i fråga. Det slår aldrig fel och det bevisar att hjärntvätten är total i Sverige. Konserverade identiska åsikter, som ofta skiftar mellan två valmöjligheter, som på något absurt sätt ska ge skenet av att man lever i en ”demokrati”. En demokrati som enbart gäller dig med ”rätt” åsikter.

Ta tex vad jag kallar för hakuna matata perspektivet(finns inga bekymmer, man är lycklig vardag):

Det är tex medelklass folk och uppåt, el kanske personer som bor i skogen el på ett berg. Det är helt enkelt personer som bor långt ifrån vekligheten. De som vill leka moralpredikare och ”hjältar” fast på avstånd. Deras enda kommunikations-kanal till verkligheten är medias partiska lögner. Därför tycker de lika och beter sig lika.

Med klassiska kommentarer som: ” Det är ju BAAAAAARN vi pratar om”, ”Svenska män våldtar också”, ”Det är vårt*ert* ansvar att hjälpa”, ”migrationspolitiken är gynnsam för Sverige”, ”Utan EU överlever vi inte” ”RASIST” ”30-talet!!” osv.

Kommentarer som ofta tyder på noll verklighetsförankring och som är ett eko av den privatägda medians rubriker.

När ni ser en sån person skriva så gör er själva en tjänst och klicka på deras profil, studera. Ni kommer att få se Pride färger, Refugees welcome, nybakta kanelbullar, fina hus, semesterbilder, stort leende, fin natur och miljö, aktiva i ”rädda världen” grupper osv. Ja i stort sett allt som definierar deras hycklande ”godhets” narcissism=att hjälpa, men på andras bekostnad. Medan de tar åt sig äran och bekräftelsen.

De kan inget om det vi andra pratar om, i deras öron låter det som att vi kommer från en annan planet och vise versa. Därför är det ingen idé att försöka övertyga deras ego. Det blir som att diskutera bildelar med en frisör. Ignorera dem och vänta tills verkligheten kommer till deras områden. Först då kommer de att förstå.

Det positiva är att dessa som en gång kändes som en majoritet igår, känns som en blyg skugga idag. De vet att de har fel och att någon vacker dag så kommer de bli tvugna att erkänna det för sig själva:)

Men tills dess, sjöng med till melodin av deras trygga vardag:

Hakuna matata, de är ord som är bra
Hakuna matata, gör att man blir glad

Finns inga bekymmer, man är lycklig var dag!

 

Annonser