http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/nar-valfarden-knaar-och-skatterna-hojs/

Detta är konsekvensen av att man driver fram en politik som är grundat på hyckleri och känslor, snarare än förnuft och struktur. Skillnaden mellan att agera först el tänka först.

De som inte berörs av det står och styr ratten för oss som lever i det. Ungefär som att stå bredvid någon som spelar poker med enorma insatser på bordet och hetsa denna personen till att go all in. Man själv förlorar inte på att hetsa och vinner personen så lär han dela med sig av vinsten.

Det är exakt så här migrationspolitiken har drivits fram idag. Man trodde att det fanns en chans till att skapa ett samhälle grundat på en fantasi. Men nu när allt går åt helvete så är det inte personen bredvid pokerspelaren som får ta smällen utan samhället i sig.

Tror aldrig att ordspråket ”det är lätt att vara efterklok” har någonsin haft en så stor innebörd som den har idag. För det är precis vad som händer nu. Känslo-politikens hantlangare har börjat att förstå och se det som vi ”rasister” gjorde för längesen.

Nämligen att utan struktur, utan resurser, utan integration= ETT RENT JÄVLA VANSINNE! Sverige formas nu sakta till det som människor en gång flydde ifrån.

All ”godhets” hets har gjort precis raka motsatsen för att den är grundad på hyckleri och känslor.

””På område efter område ser vi hur legitimerad personal lämnar välfärdsstatens frontlinje. Socionomerna flyr från socialkontoren. Sjuksköterskorna överger sjukhusen. Poliser hoppar av eller slutar i yttre tjänst.
Och personalbristen kommer bara att växa under åren framöver. I veckan slog SCB fast att det kommer att saknas 11 000 specialistsjuksköterskor om tio år. Och sedan tidigare vet vi att behovet av nya lärare uppgår till 90 000 under perioden 2015-19. Vi upplever just nu rekordhöga bristtal inom offentlig sektor, enligt Arbetsförmedlingen.

Frågan är vad denna växtvärk kommer att göra med samhället. Redan nu upplever många att maskorna i välfärden har blivit alldeles för stora. Skraltiga äldre blir i praktiken fångar i sitt eget hem på grund av bristen på äldreboenden. Barngrupperna på förskolan är för stora. Och den som ska föda i sommar kan bli akut hänvisad till ett BB långt bort.
Men den verkliga utmaningen ligger framför oss. Lyssnar man på kommunerna är det inte 2016 eller 2017 som de är oroliga för. Det är åren efter det. Då kommer kostnadsansvaret för höstens flyktingvåg att ha flyttats över från Migrationsverket till kommunerna. Samtidigt ökar antalet äldre snabbt. ”Det kommer att bli värre och värre år för år efter 2018, som det ser ut med dagens beräkningar”, konstaterar SKL:s tillträdande chefekonom Annika Wallenskog när vi talas vid.
SKL har flaggat för skattehöjningar på närmare två kronor fram till år 2019. I Malmö räknade en revisionsbyrå nyligen ut att skatten skulle behöva höjas med sex kronor och 41 öre fram till 2025 om alla kostnadshöjningar tas över skattesedeln.
Vi kommer alltså att betala alltmer i skatt utan att detta utväxlas i bättre välfärd. Tvärtom kommer gapet mellan våra förväntningar och den välfärd som erbjuds bara att öka.””

Läs mer intressanta artiklar på min blogg:

https://crystalklart.wordpress.com

Annonser