image

Denna hypen över första maj måste vara en av de mest hjärndöda trender som finns i landet, el ursäkta, näst mest hjärndöda. På första plats har vi partipolitiken, där man vart fjärde år röstar på män i kostym som tjänar och lever betydligt bättre än de flesta arbetare i landet. Man röstar på dessa karriärs-människor och tillåter på något absurt sätt att de ska representera folket. Hur fan går den matematiken ihop?

De lever långt ifrån det de förespråkar och de förlorar inte ett piss på det som klubbas igenom. Det bästa exemplet var när arbetarklassens front person Jonas Sjöstedt flyttade in på Östermalm.

Om vi nu återgår till denna 1 maj hype. Slavklassen”arbetarklassen” tar alltså med stolthet på sig denna stämplen och erkänner att de är en lägre klass som samlas på gator och torg EN gång om året för att minsann visa makteliten vart skåpet ska stå. Den 2 maj är det tyst som en arabisk vinter. Så fortsätter man hela året, total tystnad. För nu har man minsann lättat på trycket och fortsätter att slava åt storföretagen och korrupta politiker tills nästa år igen. Man återgår till sina jobb med kassa vilkor, löner, arbetstider och ohälsa. Man återgår till sitt liv där man får ta alla konsekvenser för de val som makteliten gör åt folket.

Jag förstår verkligen inte den svenska modellen. Om en demokrati innebär att makten ska utgå från folket, borde det inte vara första maj året om? Jag menar borde inte politiker och företagen lyda folkets villkor?

Ett sjunkande land vars enda talan är 1 maj och vart fjärde år. Som dessutom oavsett vad man röstar på så fortsätter landet att sjunka. Som att höger och vänster turas om att sparka bort den svenska nationalstaten och välfärden.

Därför blir min slutsats att Sverige kommer aldrig att förändras såvida inte folket tar tillbaka makten. En form av direktdemokrati där man röstar direkt på frågor och inte igenom män i kostym.

Annonser