image

Detta är en story som inte många känner till och som snabbt grävdes ner från allmänheten. 1973 griper norsk polis sex Mossad agenter i norska Lillehammer efter ett misslyckat mord-uppdrag. Agenterna var på jakt efter en person som var kopplad till attentatet i munich men av misstag råkade man mörda fel person i Norge. Alltså de mördade en oskyldig person i Norge utan att varken norsk regering el underrättelse hade någon som helst aning om det.

Mossad hade som vanligt använt sig av så kallade ”sayanim”, vilket betyder ”hjälpare”. Alltså vanliga judiska medborgare i det land där mossad tänker operera. Det kan vara precis vem som helst som assisterar mossad med info, bostad osv. Problemet är att dessa hjälpare är inga utbildade agenter och spricker direkt vid förhör, mjuka nerver och just det fick den norska polisen att kläcka nöten jävligt effektivt. Även en svensk medborgare fanns med bland de gripna.

Detta fallet är ett perfekt exempel på hur oberäkneliga och hänsynslösa mossad är. Hur enkelt de kan operera i vilket land de än behagar utan att bry sig om varken lagar el regler. Finns många fler fall, bl.a. där man attackerar allierade och skyller på någon som man vill ha undanröjd för att slippa skita ner sina händer.

”En liten personbil, en vit Mazda – kom in på gatan och stannade inte långt från det äkta paret. Två män steg ur, en från var sin sida av bilen, och lyfte var sin pistol med ljuddämpare. Bouchikhi ropade högt ”nej”. En serie med dova smällar hördes och Bouchikhi segnade ner.

Männen i Mazdan kastade sig in i bilen och körde därifrån. Ännu en bil glider in på scenen. Den här gången en grön Volvo. Den kör långsamt bort till platsen där Ahmed ligger, badande i blod. Det verkar som om en eller flera i Volvobilen betraktar den liggande mannen för att förvissa sig om att han verkligen är död. Så kör också Volvon i väg. Det hela har bara tagit några sekunder.”

http://www.eaec-se.org/articles/Johansen/mossad_i_lillehammer.htm

Annonser