image

Ett råd till alla oavsett om ni tycker att min typ av folk är foliehattar el inte. Se till att ha en plan b hemma, ni vet aldrig när det brister och världen blir inte direkt en mysigare plats att leva i.

Problemet idag är att vi alla är så bekväma och trygga i vår lilla bubbla och lever efter mottot ”det löser sig alltid”.
Det gör det inte alls, det är precis detta mottot som gjort folk paralyserade vid tidigare system-kollaps. Helt plötsligt har man inte staten som byter vår blöja som vi alltid är vana vid. När det väl smäller så kommer det att gå i raketfart och butikerna lär tömmas på nolltid.

Om ni fick bevittna människors sämsta sidor under black friday gällande teknikprylar, så kan ni föreställa er hur det kommer att bli utan mat i magen.

Jag gjorde baskerprovet som ung amfibiesoldat. Vi skulle gå x antal dagar med minimal sömn och fick enbart äta på order av befäl. Där fick man se sidor hos sig själv och andra som man aldrig tidigare bevittnat. Man blev desperat, man blev förbannad, man slutade tänka logiskt och tänkte enbart på att klara sig själv. Det är nog det naturliga tillståndet när en människa är vid bristningsgränsen, överlevnad.

Det kommer att bli en darwin jungel ute i samhället och med hans teori så ligger inte vi bra till, vi är så vana vid den bubblan vi lever i, att någon form av anpassning el förändring lär knappast ske under en kris och speciellt inte i ett land där klimatet är så kallt bland människor att man ibland häpnar hur folk beter sig utan kris.

Samla på er förnödenheter som räcker till er och till er familj. Jag må vara en foliehatt, men vad skadar det att ha en plan b, om jag har fel så förlorar ni ändå inget större på det, men ni har allt att vinna på det. Om inte för er, så för era familjer.

Annonser