http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbotten/foskare-varnar-for-vilseledande-information

”– Jag skulle till och med vilja säga att det är missvisande att kalla vår tids samhälle för ett informationssamhälle – det bör snarare kallas för ett desinformationssamhälle, säger han”

Well no shit scherlock. Varför är det så kan man fråga sig?

Svaret är ganska enkelt. Sveriges informationsflöde domineras av privata intressen.

Vi har Bonnier och schibstedt som styr detta plan med järnhand. En del av den omtalade finanseliten. Detta är affärsmän vars enda intresse ligger i att vinstmaximera och att hålla folket upptagna från att stå i vägen för deras storhetsvansinne.

Bonnier: Denna familj totalt dominerar media, litteratur och kultur. De äger ca 30-40% av Sveriges media. Vilket betyder att de håller folkets åsikter och tankar i en rak linje. Äger bl.a. TV4, DN, Expressen, GT, Sydsvenskan, SF, Bonnier bokförlag och många fler. Delägare av TT tillsammans med Schibsted. Deras tentakler sträcker sig även långt utanför Sveriges gränser. Detta är en av medie-gudarna som svenskarna ber till för ”kunskap” och ”världsbild”. Vilket förklarar varför svenskars åsikter ofta är ganska snarlika varandra och mycket ofta enkelriktade och begränsade.

Schibsted: Ägs utav amerikanska banker likt Goldman Sachs, JP Morgan och The bank of New York. Den andra medie-guden i propagandakriget som sätter svenskarnas förnuft i koma. Äger bl.a. Aftonbladet, Svenska Dagbladet, 35% av Metro, blocket.se, Sandrewmetronome och många fler. Delägare av TT tillsammans med Bonnier.

Oavsett vilket ämne som ligger på bordet som kan gynna deras finansiella intressen så kommer privatägd media alltid att propagera för det. Varesig om det gäller krig, flyktingar, läkemedel osv. Finanseliten är för imperialism och därför är det inte så konstigt att rubrikerna ofta är extremt USA vänliga och mycket ofta identiska med amerikansk media. Deras intressen är Sveriges intressen och deras fiender är Sveriges fiender. För det är precis så median fostrar folket.

Genom att ha denna slutna kanal av informationsflöde så växer folket upp i en dimma. Sitter man i ett fikarum el på bussen och lyssnar på folkets samtalsämnen så är det 98% ett eko av vad man läst el sett på privatägd medias rapportering. Det slår aldrig fel.

Mycket ofta är bron mellan svenskarna om omvärlden morgontidningen man läser medans man sitter på toa. Thats it. Så därför blir samtalen med svenskarna mycket begränsade, alla håller sig på en liten plätt av information, ofta mellan två val för att få känslan av ”frihet” och ”demokrati”.

Att gå fram till en svensk idag och säga ”hey du tror inte att 9/11 var planerat av olika underättelsetjänster för att rättfärdiga ett krig och plundringståg i Mellanöstern”.

Det finns inte på världskartan, eftersom media inte har tagit upp denna teori så existerar den inte i personens huvud, för man är så beroende av media idag, att allt ens självtänk har upphört.

Det ska vara snabba och bestämda svar som ej kräver någon form av eftertanke. ”Galen alkis” ”muslimer” ”galen serb” ”ensamvarg”. Det måste likna ett filmmanus, en god och en ond. Så länge den goda är ”vi” så är det ingen som bryr sig, för då tillhör man ju den ”goda sidan”, vårt samvete är rent.

Därför stämplas många med alternativa teorier som ”foliehattar” eftersom de hotar den kognitiva dissonansen. Majoritets befolkningen vill inte kännas vid att de levt i en lögn så länge. Så istället försvarar man sin sköra frigolit-kunskap med allt vad man kan. Det gapas ”konspiration” ”rasist” åt höger och vänster men aldrig någonsin bjuds det in till diskussion el i vartfall lite motbevis.

Detta kort spelar media på idag brilliant. Likt denna länken. Man försöker låtsas som att folkets informationsflöde är hotat av ”konspirationer” och därför kommer säkerligen åtgärder att följa med tiden som kommer begränsa oss från att läsa bortom privatägd medias rubriker.

Detta handlar enbart om att privatägd media är hotat och deras lögner är uppenbara. Folket har börjar vakna och nu måste finanseliten dra i nödbromsen el så riskera man att befolkningen börjar tänka själv. Vilket är medias undergång, då de är och vill förbli kunskaps-guden numero 1(Uno).

Annonser