image

TTIP ”The Transatlantic Trade and Investment Partnership”. Det transatlantiska handelsavtalet mellan USA och Europa.  

Visst låter det underbart, dessa fina termer, dessa vänskapsband som kommer knyta ihop Europa med världens ”vänligaste” nation. En nation som dessutom är ökänd för att alltid ställa upp för andra länders bästa…Eller inte:)

Så var vi där igen, den här ytan som många i Sverige och övriga finansländer ofta nöjer sig med. Man vill ju så klart sätta fokus på bättre tider även om det innebär en total kognitiv dissonans. Om vi tar och dyker ner på djupet av detta avtal för att se vad det egentliga syftet är, följ med:)

Ett avtal som på ytan betyder att man ska underlätta samarbetet mellan USA och Europa, att det ska bli lättare för amerikanska företag att etablera sig i Europa. Det lovas ekonomisk tillväxt och fler jobb. Eftersom många tyvärr tänker med röven och egot så köper man denna fasad. För vem vill inte ha mer pengar och fler jobb i dessa tider av ”kriser”. Ihåliga förhoppningar och tomma löften, en evig deja vu.

Om vi då gräver lite djupare i detta avtal så ser man ganska snabbt att detta handlar enbart om att gynna företagen till ett pris som kan få förödande konsekvenser för miljö, djurliv och hälsa. Detta betyder att de utländska företagen får fria händer och kan ösa in kemikalier i både djur och natur för att driva produktionen till maximal vinst. Vi kommer få se ett överflöd av GMO produkter på hyllorna, vi kommer få se djur som plågas för att prestera mer än de egentligen klarar av eller för att ge mer kött än de naturligt klarar av att ge. Naturen kommer att skövlas för att ge plats åt storföretagen och deras giftiga avfall. Vi kommer att få se folkets hälsa köras rakt ner i botten, eftersom GMO ingen färdigutvecklad metod. Alla tester som man har gjort på djur har resulterat i katastrofala följder. Ett rent gift som redan idag smyger runt bland vår mat. Med TTIP kommer man inte behöva smyga mer.

Nu kommer det som kommer få de flesta att tappa hakan. I TTIP avtalet finns det något som heter ISDS (Investor-State Dispute Settlements).

Det betyder att om företagen tex skulle göra en dålig investering, att deras produkter inte säljs el hotas av tex miljökrav osv, så kan de STÄMMA staten. De kan på fullaste allvar stämma det svenska folket på enorma summor.

Det har redan hänt i Tyskland där vattenfall stämde den tyska staten för att man ville avveckla kärnkraften till år 2020. Även i Australien stämde tobaksbolaget Philip Morris landet för att man ville ha varningsbilder på cigarettpaketen istället för företagets logga. TTIP är ett rent vansinne och det ska inte mycket research till för att förstå vad detta kommer leda till. Skriv på alla protestlistor ni ser och protestera så fort ni får chansen till det.

Egentligen räcker det med att USA vill göra Europa en ”tjänst” för att man ska höja på ögonbrynen. För om EU innebär Evig Underkastelse till den globala finanseliten och bankerna, så innebär TTIP ungefär samma men här lämnar vi vår hälsa, djurens hälsa och moder naturs hälsa till samma finanselit. Vinstmaximera hela världen i ett enormt pyramidspel där 1% får njuta av misären som vi övriga 99% får betala för.

Sprid budskapet och läs på om detta, alla kommer bli lidande om detta går igenom.

Annonser